Inici / Opina / Pregunta #2

#elpratopina

El Prat és un projecte en comú i volem que hi participis.
Et semblen suficients els mecanismes de participació existents a l’Ajuntament? Quins altres mecanismes de participació proposes? Sobre quins temes creus que caldria fer processos de participació?23

altres respostes

Alberto

L’Ajuntament té un munt de mecanismes creats però que no utilitza i podria fer-ho. Em centraré en dos d’ells.

El primer son els plens municipals que no tenen cap tipus de contingut rellevant ja que aixo es decideix a la junta de govern local. Crec que un cop acabat el ple es podria deixar intervenir al públic com es fa per exemple a Molins de Rei.

L’altre instrument són els consells municipals que pel meu criteri haurien de reunir-se freqüentment i obrir-se a tota la ciutadania que ho desitgi fent partíceps als membres del seguiment de l’activitat del govern i permetent-los fer propostes i tirar endavant projectes conjunts per a la ciutat.

Finalment ampliar aquest web del PAM durant la resta de l’any per tal que es puguin fer propostes a l’Ajuntament i debatre temes com ara es l’Artesà que sorgeixin durant els propers anys.

Emejota

El mecanisme més important de participació ciutadana són les eleccions en les quals escollim als nostres representants/gestors i se suposa que ho fem en base a una ideología però també, i en la política municipal això encara és més així, en base a un programa de govern per a la ciutat. Amb això ja estaria tot dit, i més si tenim en compte que només un 60% a votar… Però igualment pensó que després pot haver coalicions de govern i que està bé que s’ajustin els programes, marcar prioritats, i concretar accions; i aquí és on crec que pot ser interessant la participació ciutadana.
D’altra banda, l’urbanisme també pot ser un bon àmbit per demanar la partipació de la gent, que s’expliquin els projectes o idees abans i no al final per informar de això és el que hi ha; ja se que és molt complicat fer-ho bé, a gust de tothom, que s’ha de ser expert o estar molt ben informat per poder opinar responsablement, no tenir un interés particular en el tema però si un interés específic… Uff… complicat, no? Imagineu el que és una escala de veïns, doncs això per un barri o per tot El Prat…
El que si que veuria bé és que els diferents departaments de l’ajuntament trobessin mecanismes per contrastar la seva acció, anar-la modulant i adaptant si cal, ja sigui amb els consells ja creats (que per cert tenen un format una mica farragós i massa institucional) o amb altres de més dinàmics, concrets, pràctics,… com ara aquest que s’ha obert en l’àmbit de la cultura per redissenyar l’oferta de teatre al Prat.

Komans

Potser sí hi han bons canals de participació, però caldria explicar el resultat de forma general, que no quedi només en el seu àmbit

1345