Inici / Opina / Pregunta #4

#elpratopina

El Prat és un projecte en comú i volem que hi participis.
Recentment, l’Ajuntament ha fet públic el resultat del concurs per a la construcció del nou teatre de L’Artesà, que substitueix l’antic, però manté el bar i el pati actuals. Coneixes el projecte? Què et sembla?68

altres respostes

Magiana

Conec el projecte i estic totalment en contra. Considero que s’hauria de rehabilitar i mantenir el patrimoni de la ciutat.

Carlos Fdz.

Conozco bastante bien el proyecto y creo que como tal es correcto. Lo que no me parece adecuado es el programa propuesto en el concurso al que tuvieron que adaptarse las propuestas. Considero que el programa está sobredimensionado y que podría haberse pensado un uso más acorde a la volumetría actual del edificio. Que la mayor parte del edificio no tenga ese supuesto valor arquitectónico no implica que tampoco posea otro tipo de valor simbólico, histórico, etc.

peregelabert

Si, coneixo el projecte.

Trobo que durant molt de temps la gestió del patrimoni local i en general de la política urbanistica de la Vila s’ha fet des dels despatxos municipals i amb poca interacció amb esls veïns i la ciutadania. Crec que un espai singular ( com pocs que hi ha al Prat) es mereix que una posada al dia compti amb el màxim del concens ciutadà. Per aquest motiu entenc que el projecte i el procés endegat té unes carencies de participació gegants, des del meu entendre és un gravíssim greuge i error el fet d’haver decidit el projecte des d’un jurat totalment polititzat sense cap opció als veïns que no sigui un refrendat.

Altrament també em dol que hi hagui tanta poca sensibilitat per els elements patrimonials del nostre poble. Sovint tinc la sensació que l’ajuntament i el govern municipal haurien d’intentar tenir més respecte per el passat del nostre poble i per el que significa per molta gent

Bertran Cazorla

Conec el projecte, tot i que cal dir que, almenys per les converses que he mantingut sobre ell, que no queda prou clar què passarà exactament amb la part del teatre. Moltes conveïnes i conveïns discrepen a l’hora d’afirmar si s’enderrocarà totalment, en part, o gens. I em temo que aquesta confusió és en part creada per la comunicació que s’està fent del projecte. Cal explicar clarament què vol dir que “el nou teatre de l’Artesà” “substitueix l’antic”.

No m’agrada. Gens. Perquè crec que caldria estudiar mantenir l’antic. I perquè dubto de si l’equipament plantejat (un gran teatre d’un aforament ampli que només tindrà sentit en clau metropolitana) és el que ha d’allotjar l’Artesà. No sé si és un projecte ben escalat, ho dubto molt.

En tot cas, considero que la participació per definir aquest projecte ha estat molt deficient. I confio que aquest PAM pugui ser una forma d’esmenar aquesta greu deficiència.

Galicor

Sí, i es molt encertat.

12314