Inici / Opina / Pregunta #4

#elpratopina

El Prat és un projecte en comú i volem que hi participis.
Recentment, l’Ajuntament ha fet públic el resultat del concurs per a la construcció del nou teatre de L’Artesà, que substitueix l’antic, però manté el bar i el pati actuals. Coneixes el projecte? Què et sembla?68

altres respostes

Emejota

Sí, conec el projecte i m’agrada. Crec que sí fa falta un teatre gran a la ciutat i la millor ubicació és l’Artesà. Rehabilitar el teatre tal i com va ser en el seu temps, em sembla que no toca, ens gastaríem els diners i no tindríem un teatre amb els requeriments de les arts escèniques modernes i actuals, ens hauríem de pensar on fer un de gran i tenir diners per fer-lo, i a la vegada, i a la vegada haríem d’estar pensant quin us donar-li al teatre de l’Artesà rehabilitat.
La veritat és que, malgrat haver anat quan era cine, als balls de Carnaval i fins i tot a alguna obreta en algun temps… els veritables records amb l’Artesà els tinc vinculats al pati i al bar i això en el projecte es conserva pràcticament intacte o fins i tot es millora i s’integra amb el propi teatre i amb l’entorn. Per què… una pregunta: això de la defensa del patrimoni que vol dir exactament? Patrimoni arquitectònic, històric, emocional…? aquí cada persona pot pensar quelcom diferent i amb un criteri hiperconservacionista doncs encara tindriem l’Excorxador en comptes del Cèntric o el Parc del Fondo d’En Peixo com quan jo tenia 10 anys… El que intento dir és que a vegades s’ha de renunciar a alguna cosa per obtenir alguna altra? Doncs jo renuncio al teatre com està ara, amb els seus palcos i la seva boca d’escenari llarga i estreta per un teatre gran i modern. A més, he parlat amb gent del teatre i están encantats amb el projecte.
L’únic refús que entendria al projecte és el dels veïns als quals els hi pogui afectar la volumetria, però… dóna la casualitat de que també he parlat amb alguns veïns i están també encantats doncs els millorarà l’entorn i de la sala del teatre opinen com jo, que s’ha de substituir l’antic.
Així que no será que algú vol aprofitar el sentir d’alguna gent, “legítim” però no majoritari, i manipular la opinió pública general en benefici partidista?
La meva resposta, ja que em pregunteu i que m’emprenyaria molt que s’aturés el tema ara que per fí us hi heu posat, és: SÍ a la SUBSTITUCIÓ de l’Artesà!

Montserrat

He vist les fotos de com quedarà el teatre i m’agraden molt. Crec que el Prat es mereix un teatre de qualitat. Els que vam viure tota la joventut al pati de l’Artesà ens identifiquem amb el bar i amb el pati, bàsicament. Del cine, també me’n recordo, però m’agrada més el Capri i de les festes de Carnaval ( que ja costava que donessin permís), també. Enderrocar la part de l’antic teatre em sembla bé perquè no són restes arqueològiques, formen part d’un passat, d’una època, de regust a nostàlgia, sí, però amb els meus impostos prefereixo un teatre digne i de qualitat. Llàstima que ja no podrà tornar a actuar Pepe Rubianes!

Josep

Crec que el projecte està a l’alçada del que la nostra ciutat es mereix, sense cap dubte.

toni fernandez

Fa 14 anys que un projecte faraònic pero construir la seu de la biblioteca provincial de Barcelona va estar a punt d’enderrocar les restes arqueològiques del barri de la Ribera i de transformar l’edifici de l’antic mercat del Born de forma irreversible. Gràcies a un moviment ciutadà es van poder canviar les coses i es va invertir en la conservació del patrimoni i avui en dia és un èxit de gent. Els polítics passen però si destrueixen el patrimoni aquest ja no tornarà. L’Artesà és patrimoni dels pratencs i ho ha de continuar sent pero molts anys

Pratenc1931

Conec força bé el projecte. Em sembla que la gent es sent enganyada amb això del “procès participatiu” i es creuen que tot ho ha de decidir, no el poble, sino els quatre gats del cas antic que van de “progres” però que nomès tenen en compte els seus propis interessos i que la única funció que fan és queixar-se de qualsevol cosa, quan mai havien tocat l’artesà fins que es va llençar la proposta.

Em sembla que la millor manera de recuperar la identitat del Prat és que la gent torni a tenir ganes d’anar a un teatre de l’artesà digne del seu nom i no a unes ruïnes que no s’aguanten soles.
Salut i República!